Zapisnici
Izvanredni sastanak nukleusa Radne skupine „Computers in Cardiology"

Barcelona, 25. - 27. 3. 2011.

U Barceloni je od 25. do 27. ožujka 2011. godine održan treći izvanredni sastanak nukleusa Radne skupine (RS) "Computers in Cardiology" (CinC) Europskog kardiološkog društva (ESC). Sudjelovalo je svih deset članova Nukleusa i gđa. Celine Serio, koordinatorica ESC.

Na sastanku je najprije predsjednik RS, dr. Enno van der Velde, FESC (Nizozemska) podnio izvješće o radu u proteklom periodu od zadnjeg kongresa ESC. Odlučeno je da će prvi dan sastanka biti posvećen organizacijskim pitanjima, a drugi znanstvenom dijelu. Potom je gđa. Serio podnijela iscrpno izvješće o promjenama u organizacijskoj strukturi i ustroju ESC, kao i mogućoj pomoći u cilju boljeg funkcioniranja RS. Za organizaciju simpozija ESC može pružiti savjetodavnu pomoć, poglavito u odabiru lokacije, kontroli ugovora između organizatora i sponzora, on-line registraciji sudionika simpozija ili konferencija, promotivnoj aktivnosti i komunikaciji između članova i kolega koji nisu članovi RS te određenoj financijskoj pomoći. Slijedio je kratki osvrt na nedavno održan ESC Spring Summit 2011.

Više...
 
Sastanak nukleusa Radne skupine „Computers in Cardiology"

Barcelona, 28. - 29. 3. 2010.

U Barceloni je 28. i 29. ožujka 2010. godine održan drugi izvanredni sastanak nukleusa Radne skupine (RS) "Computers in Cardiology" Europskog kardiološkog društva (ESC). Sastanku je pribivalo devet članova Nukleusa uz opravdane izostanke Prof. Guy Carraulta iz Francuske i bivšeg predsjednika radne skupine Prof. Martina Hohera iz Njemačke.

Sastanak je protekao u radnoj i prijateljskoj atmosferi članova koji se već jako dobro poznaju i surađuju1-4. Na sastanku je predsjednik RS, dr Nico Bruining, FESC, invazivni kardiolog iz Erasmus/Thorax centra iz Rotterdama podnio izvješće o radu u proteklom periodu od zadnjeg ESC kongresa. Najavio je dva prihvaćena simpozija koja će biti održana pod okriljem RS tijekom ESC kongresa u Stockholmu u rujnu ove godine: "Challenges in modern angiography" predlagača dr Nico Bruining i dr Niek H. van der Putten, inženjera računarstva iz Erasmus/Thorax centra iz Rotterdama te "Cardiac risk stratification" predlagača prof. Mareka Malik, FESC iz Surrey-a, Velika Britanija, „Vice-president-elect". Također je raspravljano o sudjelovanju i podršci znanstvenih simpozija i konferencija sa drugim RS i društvima. Potvrđeno je da će naša RS sudjelovati u znastvenom programu koji će biti održani tijekom EuroPCR, EuroPace, EuroEcho, EHRA (poglavito u „e-Health Summit" i „Imaging Policy Conference"), Neurocard, ISHNE Winter meeting i New Echocardiographic and Biomedical Engineering Approaches for Mitral Valve Prolapse Assessment and Surgery: The Surgaid Project5.

Više...
 
Izvanredni sastanak Nukleusa radne skupine „Computers in Cardiology" Europskog kardiološkog društva

U Barceloni je od 17. do 18. svibnja 2009. godine održan prvi izvanredni sastanak Nukleusa radne skupine "Computers in Cardiology" Europskog kardiološkog društva (ESC). Sastanku je pribivalo 9 članova Nukleusa (opravdan izostanak Prof. P. Chevalier iz Lyona) te gđa Celine Serio iz Ureda za radne skupine Europske kuće srca iz Sophia Antipolis.

Sastanak je protekao u vrlo ugodnoj i nadasve radnoj atmosferi. Na sastanku je predsjednik Radne skupine, dr Nico Bruining, invazivni kardiolog iz Erasmus/Thorax centra iz Rotterdama podnio izvješće o radu u proteklom periodu. Najavio je dva simpozija koja će biti održana pod okriljem radne skupine tijekom kongresa ESC u Barceloni u rujnu ove godine: „Heart rate turbulence" i „New developments in telecardiology". Također je najavio zajedničke simpozije sa drugim radnim skupinama koji će biti održani tijekom EuroPCR, EuroPace i EuroEcho kongresa ove godine. Podržana je inicijativa za što boljom suranjom između srodnih radnih skupina i organiziranje zajedničkih simpozija na kongresima i konferencijama pod okriljem ESC.

Više...
 


 
Helix d.o.o. Copyright © 2012-2018 Hrvatsko kardiološko društvo.