Sudjelovanje na konferencji „Computing in Cardiology Board of Directors meeting“
There are no translations available.

computing-cardiology-2016 Ravnatelj Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju iz Zagreba, doc. dr. sc. prim Goran Krstačić, prof v. š., FESC, sudjelovao je na konferenciji "Computing in Cardiology Board of Directors Meeting“ 2016 koja je održana u Vancouveru, BC, Canada. Doc. Krstačić je sudjelovao kao Predsjednik Radne skupine e-Cardiology Europskog kardiološkog društva.

 

 Tijekom sastanka dovršen je kompletan program 43. Konferencije „Computing in Cardiology“ koja će se u periodu od 11-14. rujna 2016. održati u Vancouveru, BC, Kanada. Prije toga, u tradicionalnom nedjeljnom simpoziju koji uvijek prethodi Konferenciji biti će održan izuzetno atraktivan Simpozij pod nazivom „Cardiology and Space Flight“ na kojem će eminentni znanstvenici iz ovog područja govoriti o učinku svemirskog okruženja na srce i kardiovaskularni sustav. Posebna atrakcija je uvodno predavanje koje će održati Dr. Robert Thirsk, Chancellor, University of Calgary, Calgary, Alberta, Canada, prvi i jedini kanadski astronaut. Tema njegovog predavanja biti će: „Surviving and Thriving in Space - The Medical Consequences of Spaceflight. - Sunday Symposium

 

Tijekom Konferencije održan je i sastanak čelništva, na kojem je doc. Krstačić u 45-minutnom izaganja obavijestio nazočne o svim zbivanjima i novostima u Europskom kardiološkom društvu odnosno Radnoj skupini e-Cardiology od proteklog sastanka u rujnu 2015.
Posebna točka dnevnog reda je bila nagrada koju će na prijedlog doc. Krstačića od ove godine zajednički dodjeljivati Radna skupina e-Cardiology Europskog kardiološkog društva i Computing in Cardiology pod nazivom Clinical Needs Translational Award (CTA). Nagrada će biti dodijeljena autoru ili skupini autora za najbolji rad iz računarstva u kardiologiji sa primjenom u kliničkoj kardiologiji. Ove godine Povjerenstvo za ocjenu 12 pristiglih “full paper” radova na čijem čelu su bili doc. Krstačić i predsjednik CinC, Prof. Pablo Laguna iz Saragose donijelo je odluku da laureti budu: Matthijs Cluitmans, Jaume Coll-Font, Burak Erem, Dana Brooks, Pietro Bonizzi, Joël Karel, Paul Volders, Ralf Peeters and Ronald Westra: Spatiotemporal Activation Time Estimation Improves Noninvasive Localization of Cardiac Electrical Activity; University of Maastricht. Uz novčanu nagradu od 500 eura i 500 US dolara rad će biti prezentiran na plenarnoj sjednici Konferencije Computing in Cardiology u Vancouveru 2016, te na generalnoj skupštini Radne skupine e-Cardiology tijekom ovogodišnjeg Europskog kardiološkog kongresa u Rimu.

 

Na kraju ovog vrlo uspješnog sastanka uslijedilo je mala svečanost i veliko iznenađenje i počast koju je primio doc. Krstačić.
Naime, Prof. Pablo Laguna, Lasaosa, Predsjednik Computing in Cardiology, uručio je doc. Krstačiću posebno priznanje za njegov doprinos u razvoju e-Kardiologije i posebito na svemu što je učinio za suradnju Computing in Cardiology i Radne skupine e-Cardiology Europskog kardiološkog društva. Rad poznate španjolske umjetnice pod simboličnim nazivom „Thanks for your hands“, ulje i akril na kamenu Prof. Laguna je predao doc. Krstačiću ovo priznanje uz riječi „for having given me your support, backing and „hands“. Doc. Krstačić je zahvalio Prof. Laguni i svim nazočnim na velikom priznanju i naglasio da će i dalje suradnja biti prioritet njegovog djelovanja kao i cijele Radne skupine e-Cardiology. U vrlo ugodnoj atmosferi sastanak je završio i slijedeći je zakazan za rujan 2016. tijekom CinC Konferencije, također u Vancouveru.

 
 
Helix d.o.o. Copyright © 2012-2018 Croatian Cardiac Society.